Skip to main content
Wybierz

W poniższym artykule

Połączenie rachunków

Możesz połączyć wiele rachunków za pośrednictwem LYNX, aby zarządzać nimi przy użyciu jednego zestawu danych logowania. Po połączeniu rachunków będziesz mógł również przenosić aktywa i środki między połączonymi rachunkami, z zastrzeżeniem odpowiednich kontroli kwalifikowalności i weryfikacji.

Zaloguj się

  • Otwórz przeglądarkę i zaloguj się do Zarządzania Kontem
  • Wprowadź swoją nazwę użytkownika i hasło
  • Uwierzytelnij za pomocą LYNX Key

W menu w prawym górnym rogu wybierz opcję Welcome a następnie Settings.

Wybierz Manage Account Linking


W menu w prawym górnym rogu wybierz Welcome, a następnie Settings.

W sekcji Account Configuration wybierz Manage Account Linking.

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami, aby połączyć swoje rachunki:

  • Wybierz rachunek, który chcesz powiązać, i zweryfikuj swoją tożsamość. Konieczne będzie wprowadzenie danych uwierzytelniających, a następnie uwierzytelnienia dwuskładnikowego.
  • Na następnej stronie sprawdź swój profil finansowy i doświadczenie handlowe. Potwierdź, że wyświetlane informacje są prawidłowe.
  • Skonfiguruj subskrypcje danych rynkowych, wybierając odpowiednie opcje. Kliknij Continue, aby przejść dalej.

Twoja prośba o połączenie rachunków pod jedną nazwą użytkownika zostanie przesłana.

Uwaga: połączyć można tylko rachunki o zgodnych danych dotyczących prawnej własności i rejestracji.


Najczęściej zadawane pytania

Jakie są wymagania dotyczące łączenia rachunków?

Aby połączyć swoje rachunki, należy spełnić następujące warunki:

  • Musisz posiadać urządzenie zabezpieczające Secure Login System (SLS).
  • Adres e-mail, imię i nazwisko, numer identyfikacji podatkowej, numer identyfikacji prawnej i zarejestrowane adresy fizyczne muszą być takie same dla wszystkich rachunków, które chcesz połączyć.
  • Wszystkie rachunki zarejestrowane na Twoje nazwisko muszą być połączone; częściowe połączenie nie jest obsługiwane.
  • Po połączeniu aktywne pozostaną tylko nazwa użytkownika i hasło głównego rachunku. Dane logowania połączonych rachunków zostaną dezaktywowane.
  • Urządzenie zabezpieczające o najwyższym poziomie bezpieczeństwa spośród Twoich rachunków stanie się urządzeniem aktywnym.


Uwaga: wnioski o połączenie są przetwarzane w piątki. Przed złożeniem wniosku prosimy upewnić się, że Twoje dane są aktualne.

Co się zmieni po połączeniu moich rachunków?

Po połączeniu rachunków możesz:

  • Używać jednego zestawu danych logowania do wszystkich połączonych rachunków
  • Przełączać się między rachunkami na platformach transakcyjnych, takich jak TWS i aplikacja Trading App
  • Przenosić środki pieniężne i pozycje między połączonymi rachunkami, pod warunkiem weryfikacji i spełnienia odpowiednich warunków
  • Monitorować skonsolidowane wyniki i aktywność w sekcji Wyniki i raporty
Czy muszę zachować dane logowania do mojego skonsolidowanego rachunku?

Nie. Po połączeniu aktywne pozostaną tylko jedne dane logowania (do rachunku głównego).

Dane logowania do pozostałych rachunków zostaną trwale dezaktywowane.